Yaratıcı Girişimcilere Rehberlik

Yaratıcı girişimcilere rehberlik IAN.PİYASA British Council 75. yılında, yaratıcı sektörlerdeki yeni girişimcileri desteklemek adına bir süredir yürüttüğü ‘Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi” projesini dijital ve ücretsiz olarak paylaşıyor.

Kurum, 2014 yılında Türkiye’de yaratıcı sektörlerde iş kurmak isteyen girişimcilerin fikirlerini adım adım geliştirmelerine ve ihtiyaç duydukları ilişki ağını keşfetmelerine yönelik bir proje başlatmıştı. Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi adı altındaki beş günlük eğitim programıyla, film, görsel sanatlar, sahne sanatları, müzik, moda, tasarım, çizgi film, oyun, mimarlık, el sanatları, yayıncılık gibi yaratıcı endüstrilerde 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet gösteren kişilere destek olunması amaçlanıyor.

Bugüne kadar İzmir Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliği ile İzmir, Bursa, Eskişehir ve Adana’da girişimci ve eğitmenlerle buluşan Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi, son olarak İstanbul’da İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yenilikçi İstanbul mali destek programı kapsamında desteklediği IKSV Yenilikçilik Merkezi işbirliğiyle düzenlendi.

Eğitim kapsamındaki panelde eğitmen ve girişimcilik uzmanı Philiy Page, Atölye İstanbul kurucu ortağı Engin Ayaz ve Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Gökçe Dervişoğlu Okan’dan yaratıcı endüstrilerde girişimciliği Türkiye ve Birleşik Krallıktan örnekler üzerinden tartıştılar. British Council şimdi de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı desteği ile NESTA’nın (Ulusal Bilim, Teknoloji ve Sanat Vakfı) yaratıcı girişimciler için geliştirdiği bu Yaratıcı Girişim Eğitim Seti’ni Türkçeye çevirdi ve internet üzerinden ücretsiz olarak paylaşıyor.

Eğitim seti, girişimcilerin kendi iş ‘öykülerini’ anlatabilmelerine katkı sağlayacak bilgiler, öneriler, çeşitli alıştırmalar ve aktiviteler içeriyor. Girişimcilerin, eğitim setini tamamladıklarında işlerinin başarıya ulaşması, nasıl sürdürülebilir olacağı ve para kazanmak için neler yapılması gerektiğiyle ilgili cevaplara ulaşması hedefleniyor. British Council Sanat Direktörü Esra Aysun, British Council’ın yaratıcı endüstrilerde İngiltere ve Türkiye arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesine destek olmayı amaçlandığını belirtiyor: “British Council 75. yılında dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden olan yaratıcı ve kültürel ekonomi alanında Türkiye’deki girişimcileri destekliyor. Geçen yıl başlatılan Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi, Türkiye’de de farklı yaratıcı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Eğitime katılanlar, araştırma sürecinden başlayarak işletme planlarını ve iş stratejilerini geliştirme fırsatı buldu. Bu programı, geniş bir kitleye ulaştıracağımız için büyük mutluluk duyuyoruz.” Eğitim setine internet üzerinden ücretsiz olarak ulaşmak mümkün. Setin dört ana başlığı ise şöyle: “Hedefler ve Yeni Ufuklar”, “Kanatlanmaya Hazırlanmak”, “Rotanızı Belirlemek” ve “Uzun Mesafe Uçabilmek”.

2015-07-21T12:27:49+03:00 21 Temmuz 2015|