2015 Yılı Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu

Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla, 2008 yılından bu yana “Sektörel Performans Değerlendirme” organizasyonu düzenliyor.

Organizasyonun ortaklık yapısında bu yıl bir revizyon gerçekleştirildi. Bu revizyon sonucunda, Çözüm Ortakları; Price Waterhouse Coopers Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ve Doğu Marmara ABİGEM A.Ş oldu. Bölgesel Ortakları ise; Marmara Bölgesinde yer alan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı oldu.

5 Ekim Pazartesi günü KSO Sosyal Tesisi olan Club Bithynia’da gerçekleştirilen basın toplantısına tüm partner kuruluşların üst düzey temsilcileri katıldı.

Bölgesel Ortaklar olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç.Dr. Abdülmecit Karataş, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Trakya Kalkınma Ajansı Mahmut Şahin ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Bursa Yatırım Destek Ofisi temsilcisi katılırken;

Çözüm Ortakları olarak Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Abdurrahman Fettahoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Araştırmacısı Can İtez ve Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. İş Geliştirme Ve Eğitim Müdürü Dilek Hazar katıldı. Basın açıklamasını ise Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptı.

Sektörel Performans Değerlendirme organizasyon ile; yüksek verimlilikle çalışan, yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden, ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşları belirlenerek, ödüllendiriliyor. Hizmet sektöründen başvuru alınmayan organizasyona üretim yapan sanayicilerin başvurusu bekleniyor.

Büyük İşletme ve KOBİ kategorilerinde başvuru yapılabilen ödül organizasyonunun Verimlilik, Yenilikçilik ve Markalaşma, Finansal Sonuçlar, Dış Ticaret, Topluma Katkı, İstihdam ve Çalışanların Geliştirilmesi ile Bilinçlendirilmesi olmak üzere 7 değerlendirme kriteri bulunuyor.

2008 ve 2009 yıllarında sadece Kocaeli bölgesinde 10 sektörde düzenlenen organizasyon, 2010 yılı itibari ile Doğu Marmara’ya açıldı. Geçtiğimiz yıl ise tüm Marmara Bölgesine hitap ederek; Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova ve Düzce illerinin yanı sıra; İstanbul, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illerinde de faaliyet gösteren tüm sanayi sektörlerini dahil edecek şekilde genişletildi.

Toplamda 14 ile hitap eden organizasyona Marmara Bölgesi’nden gelecek başvuruların yeni bölgesel ortaklar olan İSTKA, BEBKA, GMKA ve TRAKYAKA’nın desteği ile artacağı düşünülüyor.

Bu yıl 8.’sini düzenlenen ödül organizasyonunun, SON BAŞVURU TARİHİ 6 Kasım 2015.

Ödül Töreninin ise Kasım ayı sonunda her yıl olduğu gibi TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl ki organizasyonda; 10 Sektörde → 13 Sektör Ödülü verilmişti. Ayrıca tüm başvuranlar arasından, 1 KOBİ ve 1 Büyük Ölçekli Kuruluş olmak üzere 2 firma Büyük Ödül almıştı. Bir de Juri takdiri ile Juri Özel Ödülü verilmişti.

2014 yılında büyük ödülleri; KOBİ kategorisinde, Güçsan Plastik Kalıp Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, BÜYÜK ÖLÇEKLİ KURULUŞ kategorisinde ise Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi almıştı.

Bugüne kadar Tüpraş, Ford Otomotiv, Kent Gıda, Arçelik-LG, Kordsa Global, Namet Gıda, Aygaz A.Ş. gibi Türkiye’nin önde gelen firmaları ile beraber birçok KOBİ’nin de ödül aldı.

Firmalar Bu Değerlendirmede Neden Yer Almalı?

• Tanınma ve Prestij

• PwC, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve ABİGEM işbirliği ile düzenlenen geri bildirim raporu ile karşılaştırma yapabilme imkanı

• Rekabet için iyileştirmesi gereken öncelikli konular hakkında bilgi edinme imkanı

• SANTEK’16 Fuarında “Sektöründe En İyi Firmalar” alanında ücretsiz yer alma imkanı

• Match For Industry Uluslar arası İkili İş Görüşmeleri Etkinliğine katılma ve yurt dışından kendi profiline uygun en az bir firma ile ikili iş görüşmesi yapma imkanı

Organizasyona başvuru için;

www.sektorelperformans.org web sitesi üzerindeki başvuru formunun firmaların 2013 ve 2014 yılı değerlerini kapsayacak şekilde doldurulması gerekiyor. Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm sanayi kuruluşlarının başvurusu bekleniyor.

2015-10-06T11:50:36+03:00 6 Ekim 2015|